Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kalafiorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1/2 kg
jogurt naturalny 6 łyżek
majonez 6 łyżek
skórka z cytryny 2 łyżeczki
płatki migdałowe 6 łyżek
Szafran nitki Prymat szczypta
sól szczypta
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kalafiorowa

Kalafior opłukać, podzielić na różyczki.
W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli, cukru, szafranu i ugotować w niej kalafior na półtwardo. Kalafior wyjąć i przestudzić.
Na suchej patelni uprażyć płatki migdałów.
W miseczce połączyć jigurt z majonezem i skórką z cytryny,
Kalafior polac sosem, popruszyć płatkami migdałów.
Odstawić na 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak