Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkiem w wersji do obiadu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
śmietana 22% 1/2 szklanki
masło 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól szczypta
pieprz szczypta
jabłko winne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkiem w wersji do obiadu

Ryż ugotować w proporcji: 1 szklanka ryżu - 2 szklanki wody.
Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o oczkach do warzyw.
Do jabłek dodać masło, śmietanę, majeranek sól i pieprz.
W naczyniu do zapiekania układać warstwami naprzemiennie ryż i masę jabłkową tak, aby górną warstwę stanowiła masa jabłkowa.
Naczynie przełożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec, aż wierzch się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matriasik 31.05.2012 10:26
Fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak