Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowa przekąska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 500 g
szczypiorek usiekany 3 łyżki
sól
oliwa 3 łyżki
ocet winny 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
płynny miód 2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowa przekąska

Czosnek obrać i posiekać.
Dodać sól i rozetrzeć w moździeżu.
Następnie dodać 2 łyżki przegotowanej wody, miód, ocet, szczyptę pieprzu, oliwę i dokładnie wymieszać.
W garnku zagotować wodę z solą.
Szpinak opłukać, przełożyć do garnka i gotować przez 2 minuty.
Osączyć i ostudzić.
Następnie szpinak polać przygotowanym sosem i odstawić na 30 minut, aby się \"przegryzł\".
Przed podaniem posypać świeżo usiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak