Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z pure

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piure ziemniaczane 1 opakowanie
mleko 1 szklanka
mąka pszenna 1/2 szklanki
sól do smaku
jajko 1 sztuka
koperek natka
olej
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z pure

Piure przygotować z mlekiem wg. przepisu na opakowaniu.
Ostudzić aż będzie zupełnie zimne.
Do piure dodać jajko, mąkę i dokładnie wymieszać.
W garnku zagotować wodę z solą.
Przygotować 2 łyżki.
Łyżki namaczać we wrzątku, po czym nabierać 1 łyżką masę piure, przełożyć na 2 łyżkę formując łezkę i wrzucać szybko do wrzątku. Gotować ok. 2 minut od momentu wypłynięcia.
W międzyczasie jak kluseczki będą się gotowały obrać, posiekać i zeszklić na oleju cebulę.
Kluski wyjąć i polać oliwą z cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 03.02.2012 14:39
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak