Sposób przygotowania

Ugotować makaron w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju( 7-8 minut ). Odcedzić . Rozłożyć by przestygł , a nie posklejał się . Na 2 łyżkach oleju podsmażyć drobno usiekaną cebulę . Dodać do miej mięso i smażyć mieszając 10 minut. Doprawić majerankiem , 1 łyżeczką oregano, sosem sojowym , mielonym pieprzem .Nadziać muszle farszem . W rondelku rozgrzać 2 łyżki oleju z 1 łyżką masła. Wsypać mąkę . Zamieszać . Rozprowadzić bulionem i śmietanką . Dodać przecier i 1 łyżeczkę oregano . Gotować na małym gazie 5 minut. W formę do zapiekania wlać sos. Ułożyć w nim makaronowe muszle z farszem . Każdą muszelkę posypać serem . Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i zapiekać makaron 35-40 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    wyglądają pysznie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    Fajne danie na kolacje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    trzeba sprubowac
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Jadłam takie, są naprawdę smaczne. A z nadzieniem można pokombinować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !