Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cebulowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 300 g
bulion 2500 ml
masło 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cebulowy

Cebulę obrać i drobno posiekać.
Następnie cebulę zeszklić na maśle. Dodać bulion i dusić, aż cebula będzie miękka.
Wszystko przelać do blendera i zmiksować.
Dodać soli, octu i kminku i wymieszać.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z odrobiną wody, dodać do sosu, dokładnie połączyć.
Wszystko przelać z powrotem na patelnię i gotować mieszając, aż sos zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 07.12.2011 11:00
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak