Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaczana z zielonym akcentem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziamniaki w mundurkach 1/2 kg
czosnek 1 główka
szczypiorek usiekany 5 łyżek
ocet winny 2 łyżki
cukier szczypta
pieprz do smaku
sól do smaku
natka pietruszki 4 łyżki
olej 6 (do sałatki)

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaczana z zielonym akcentem

Ziemniaki po ugotowaniu przestudzić i obrać ze skórki.
Pokroić w talarki i ułożyć w półmisku.
Czosnek obrać, posiekać i utrzeć z solą.
Dodać olej, ocet winny i wymieszać.
Sos wymieszać i polać nim ziemniaki.
Następnie ziemniaki przykryć i schować do lodówki.
Po ok. 1 godzinie wyjąć ziemniaki z lodówki, dodać cukier, sól i pieprz.
Posypać pietruszką, szczypiorkiem i wszystko razem wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak