Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z jajek i żółtego sera ze szczypiorkiem do pieczywa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
ser gouda 20 dag
musztarda kremowa 1 łyżeczka
śmietana kwaśna,gęsta 2 łyżki
szczypiorek
cebula biała 1/2 sztuki
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z jajek i żółtego sera ze szczypiorkiem do pieczywa

Jajka gotować około 10 min na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu ostudzić i obrać ze skorupek. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek świeży posiekać. Ser zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Jajka drobno posiekać razem z żółtkami lub również zetrzeć na tarce. Dodać do nich ser, cebulę i szczypiorek i wszystko razem ze sobą wymieszać. Utrzeć na jednolitą masę dodając kolejno śmietanę, musztardę oraz sól i pieprz. Przed podaniem najlepiej schłodzić i podawać jako dodatek do pieczywa. Pysznie smakuje :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 29.08.2011 15:14
fajna propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak