Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa po śląsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wędzony boczek 15 dag
ziemniaki 5
mleko 1/2 szklanki
natka pietruszki 2 łyżki
śledzie 2 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa po śląsku

Śledzie wymoczyć, odfiletować, zaleć mlekiem na 2 godziny. Pokroić w kostkę z ugotowanymi w mundurkach ziemniakami. Boczek posiekać drobno, podsmażyć na patelni i ostudzony dodać do śledzi. Mlecz przetrzeć przez sitko, utrzeć ze śmietaną, dodać pieprz i polać całość. Wstawić do lodówki, posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 28.12.2011 16:05
DOBRA
halina17 28.08.2011 22:19
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak