Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rzodkiewek i jajek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 1 pęczek
kukurydza marynowana 1/2 szkl
chrzan tarty 1 łyżeczka
majonez 2-3 łyżki
koperek 1 łyżeczka
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rzodkiewek i jajek

Cebulę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Jajka obrać pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Rzodkiewki umyć, pokroić w paseczki. Wszystkie produkty włożyć do salaterki, dodać majonez, posiekany koperek, utarty chrzan, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z wędliną i pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 12.04.2013 13:54
taka wiosenna
IlonaAlbertos 21.10.2012 19:38
Pyszna, uwielbiam sałatki z jajkiem.
olkaaa 18.09.2012 09:21
muszę zrobić
jolaxa1 10.11.2011 17:59
pycha
suzana 28.08.2011 21:27
niezła;0

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak