Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziowe kotlety z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe 40 dag
twaróg 20 dag
bułka czerstwa 1
mąka 3 łyżki
cukier 1 łyżeczka
jajko
cebula 1
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziowe kotlety z serem

Bułkę namoczyć w wodzie. Śledzie wymoczyć kilka godzin, zemleć z twarogiem i odciśniętą bułką. Do masy dodać cukier, jajko i pokrojoną drobno cebulę, 2 łyżki mąki, pieprz. Uformować kotlety, obsypać resztą mąki, smażyć na gorącym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak