Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z filetów śledziowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filetów śledziowych 6
kartofle 2-3
cebule 3
marchewki 2
śmietany 0,5 szkl
majonezu 0,5 szkl.
chrzanu 1 łyżeczka
jajko 3
sól
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z filetów śledziowych

Filety śledziowe mogą być marynowane lub solone w zależności od gustu jak kto woli.Filety kroimy w cienkie drobne paseczki lub drobną kostkę.Marchew i kartofle gotujemy.Ugotowane trzemy na tarce o grubych oczkach.Cebulę kroimy w drobną kostkę.Wszystko układamy warstwami: filety, utarte kartofle, posiekana cebula i utarta marchew i posypujemy pieprzem, solą i skrapiamy oliwą. Na wierzch dodajemy sos: śmietanę mieszamy z majonezem i chrzanem i wszystko posypujemy startym jajkiem. Można jeszcze raz przełożyć to samo. Dekorujemy natką pietruszki. Pycha.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia40 11.10.2011 17:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak