Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3/4 szklanki
cebule 2
tymianek 1 łyżka
skórka z cytryny 1 łyżeczka
ocet winny 1/4 szklanki
oliwa 1/4 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 łyżki
śledzie 4 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z ziołami

Śledzie odfiletować, zalać mlekiem na 2 h . Po osuszeniu pokroić w dzwonka, układać w szklanym naczyniu z plasterkami cebuli. Każdą warstwę posypać mieszanką ziołową, skropić octem. Zalać oliwą i wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 18.01.2014 16:45
smaczne smaczne
Zdzisław 29.07.2012 13:48
za zakąskę dobre zawsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak