Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 40 dag
ogórki 40 dag
duża marchwka 1
olej
kostki rosołowe drobiowe 4
ziemniaki 40 dag
sól
pieprz
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Filety umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paski. Włożyć z cebulą na rozgrzany olej i podsmażyć. Marchew i ogórki obrać, umyć i zatrzeć na tarce. Dodać do mięsa i chwilę smażyć. Ziemniaki obrać i umyć. Pokroić w kostkę i gotować w 2l wody z kostkami rosołowymi. Dodać mięso z warzywami i gotować jeszcze 15 min. Zabielić śmietaną i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak