Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa owocowa z piernikiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piernik 10 dag
pomidory 30 dag
czerwona porzeczka 30 dag
truskawki 35 dag
maliny świeże 35 dag
brzoskwinia 2 szt
sok z cytryny do smaku
cukier 10 dag
bazylia świeża do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa owocowa z piernikiem

Pomidory obieramy ze skórki i miksujemy z 20 dag truskawek, 20 dag malin, 20 dag porzeczek, jedną brzoskwinią, dwoma łyżkami soku z cytryny i cukrem. Następnie przecieramy przez sito by pozbyć się pesteczek. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Piernik kroimy w kostkę i podsuszamy w piekarnik. Przecier z owoców rozlewamy do bulionówek, posypujemy piernikiem, pozostałymi owocami i dekorujemy listkami bazylii.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak