Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory nadziewane tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
kukurydza marynowana 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory nadziewane tuńczykiem

Pomidory umyć, odkroić górną część, łyżką wydrążyć miąższ. Do miski włożyć odsączonego z zalewy tuńczyka, kukurydzę, wydrążony miąższ z pomidorów, bułkę tartą, pokrojone jajko i posiekaną cebulę. Przyprawić do smaku, wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełnić pomidory, ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i zapiekać w temp 180 stopni około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.11.2013 18:33
Ciekawe połączenie.
mirosława4 09.09.2012 21:01
zapewne smaczne to danie
Motorek 26.04.2012 09:46
ale fajne
Chojłówna 03.09.2011 09:56
Myślę że będzie mi smakowało:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak