Sposób przygotowania

Mintaja rozmrażamy i delikatnie obmywamy pod bieżącą wodą. Żeby przyspieszyć proces odmrażania można delikatnie z obu stron posypać go solą. Następnie filety obtoczyć z obu stron w rozbitym jajku (żółtko zbełtać z białkiem do jednolitej konsystencji) i dalej w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni pod przykryciem co jakiś czas zmieniając stronę, przez około 7-10 minut. Można podać z frytkami lub ziemniakami jak na zamieszczonym moim zdjęciu z surówką z kiszonej kapusty (przepis na surówkę w moich przepisach).

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Niezgodne z regulaminem zdjęcie! Zdjęcie ma przedstawiać gotową potrawę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !