Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni.
Mąkę przesiewamy na stolnicę i dodajemy szczyptę soli. Schłodzone masło kroimy na kawałki i kładziemy na przesianą mąkę. Masło siekamy szerokim nożem tak, aby w połączeniu z mąką utworzyło konsystencję kaszy. Teraz dodajemy cukier puder oraz dwa żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki. W tym czasie przygotowujemy foremki, smarując je masłem. Po 30 minutach wyciągamy ciasto z lodówki. Ciasto kruche wałkujemy na grubość około 3-4 mm. Foremkami wycinamy kawałki ciasta. Formujemy na foremkach. Nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok. 15 minut.

Kurki i cebulę ( pokrojone w kawałki ) podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ciepłe przekładamy do foremek i od razu podajemy na stół.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    super propozycja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    rewelacja !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam kurki, świetny przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Takich nie jadłam:o) Ale napewno wysmienite!
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    pycha
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    smakowita propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !