Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w plastry, lekko zbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i zrumienić z obu stron na rozgrzanym smalcu. Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny, wymieszać, dodać do mięsa. Wlać wino wymieszane z ketchupem, goździki, przykryć i dusić do miękkości, przyprawić do smaku. Podawać z ziemniakami lub pieczywem i surówką.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    musi być ciekawy smak
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawy przepisik
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawe połączenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !