Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany z cebulą i orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 4
orzechy włoskie 50 g
natka pietruszki
keczup pikantny 100 g
oliwa 2 łyżki
cukier
pieprz
sok z cytryny
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany z cebulą i orzechami

Bakłażany najpierw myjemy a potem pieczemy w piekarniku, po upieczeniu już ostudzone kroimy w kostkę . Cebulę obieramy kroimy siekamy a potem smażymy , orzechy sparzyć obrać i posiekać . Wszystkie przygotowane składniki łączymy ze sobą polewamy keczupem i posypujemy natką , doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 17.10.2013 08:19
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak