Sposób przygotowania

Fasolę zalać wrzącą wodą, przykryć i odstawić na dwie godziny, po czym odcedzić, zalać 2 litrami świeżej wody, dodać umyte mięso, liść laurowy, ziele angielskie i gotować na bardzo małym ogniu pod przykryciem. Gdy mięso i fasola, będą prawie miękkie, dodać obrane ziemniaki pokrojone w kostkę, pokrojoną włoszczyznę, cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Po 15 minutach wsypać łazanki i ugotować. Przyprawić zupę do smaku maggi, solą i pieprzem. Mięso wyjąć oddzielić od kości, pokroić na małe kawałki i włożyć do zupy. Podawać z ciemnym pieczywem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !