Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Vichyssoise - zupa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pory 3
seler nać 5
ziemniak 3-4
bulion 1 litr
masło 2 łyżka
śmietana gęsta 1/2 szklanka
posiekany szczypior 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Vichyssoise - zupa

Pory i łodygi selera drobno pokroić, starannie wypłukać, dusić ok. 15 minut z dodatkiem masła i kilku łyżek bulionu. Następnie włożyć pokrojone w kostkę ziemniaki, wlać wrzący bulion i maggi. Posolić i gotować na wolnym ogniu jeszcze 15 minut, zdjąć z ognia i odstawić. Gdy zupa lekko ostygnie, zmiksować ją, zaciągnąć śmietaną, przyprawić i ostudzić Na talerzach udekorować kleksem bitej śmietany i posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak