Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wstążki z mintajem i kiełkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 30 dag
sok z cytryny
sól
pieprz
mąka
olej
makaron ryżowy 1/2 opakowania
marchewki 2 sztuki
sałata
kiełki
sos
jogurt 1 szklanka
przyprawy smaków 1 łyżeczka
ocet ryżowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wstążki z mintajem i kiełkami

Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem i mąką, usmaż na oleju. Ostudź, połam na kawałki. Makaron przygotuj wg przepisu. Marchewki obierz, zetrzyj na grubej tarce, skrop sokiem z cytryny. Składniki sosu wymieszaj, odstaw na 20 min. Półmisek wyłóż porwanymi liśćmi sałaty, przykryj makaronem, rybą i marchewką. Polej sosem, posyp kiełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak