Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja faszerowane smażone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6
niebieski ser pleśniowy 10 dag
natka pietruszki 2 łyżka
orzechy włoskie 1 łyżka
oliwa 3-4 łyżka
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja faszerowane smażone

Ugotowane jaja przeciąć wzdłuż nożem, tak aby nie pokruszyć skorupek. Ze wszystkich połówek wyjąć zawartość. Jaja posiekać z serem. Skorupki napełnić farszem, wyrównać powierzchnie. Bułkę tartą wymieszać z orzechami, panierować w niej farsz. Na dużej patelni lekko rozgrzać oliwę razem z masłem, ułożyć jajka ( farszem do góry) i usmażyć na rumiano. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 21.11.2011 16:13
smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak