Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśnie drylowane pasteryzowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1 kg
cukier 1,5 szklanki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśnie drylowane pasteryzowane

Bardzo dojrzałe wiśnie myjemy, odsączamy na sicie i drylujemy. Następnie wiśnie przekładamy do miseczki, zasypujemy cukrem i odstawiamy na ok. 5 godz. Po tym czasie wiśnie wraz z sokiem który puściły przekładamy do słoiczków i dolewamy do pełna przegotowaną wodę.Zakręcamy. Pasteryzujemy 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak