Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z marchewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 40 dag
jajko
sól 1 szczypta
Farsz:
marchew 40 dag
cebula
masło 1 łyżka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
śmietana 1 szklanka
orzechy włoskie 3 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z marchewką

1.Farsz: marchewki obrać, oczyścić, zetrzeć na tarce. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na maśle. Wymieszać z marchewkami, przyprawić do smaku kminkiem. 2 Ciasto: z mąki, jajka i niecałej szklanki wody zagnieść ciasto. Rozwałkować, wykroić krążki. Na każdym ułożyć farsz, zlepić brzegi. Ugotować. Pierogi ułożyć w formie żaroodpornej. Polać śmietaną. Zapiekać ok. 10 minut w temp. 180°

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak