Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiący omlet

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4-5
bułka 20 dag
boczek 2
szczypiorek 2-3 łyżka
Soda oczyszczona Prymat do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiący omlet

Ubić jaja widelcem, dodać łyżkę wody. Pokroić w kostkę boczek lub bekon wytopić na patelni i zrumienić na nim bułkę pokrojoną w dość drobną kostkę. Masę jajeczną wylać na patelnię, dwa razy zamieszać i smażyć na małym ogniu, aż jaja się zetną. Omlet zdjąć z ognia, posypać szczypiorkiem, złożyć na pół i przełożyć na talerz. Podawać z sałatką z pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak