Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka w cieście piwnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 50 dag
mąka 3/4 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżka
jajko 1
olej
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia świeża
piwo jasne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka w cieście piwnym

Brukselkę oczyścić, opłukać, Wrzucić na osolony wrzątek, ugotować na półmiękko, dokładnie odsączyć. Do mąki, tartej bułki i jajka dodać tyle piwa, by powstało gęste ciasto naleśnikowe, dodać po szczypcie soli i pieprzu. Brukselkę zanurzać w cieście i od razu kłaść na patelnię. Kłaść na serwetkach aby usunąć nadmiar tłuszczu. W każdą brukselkę wbić wykałaczkę, nadziać na nią listek bazylii. Ułożyć na półmisku, podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak