Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w plastry 2-3mm i umyć. śmietanę zagotować z solą, pieprzem i przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Ser zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową (bądź wykorzystać naczynie żaroodporne), wyłożyć połowę, polać częścią śmietany, wyłożyć starty ementaler, następnie położyć drugą warstwę ziemniaków, polać resztą śmietany i posypać całość cheddarem. Piec ok. 1godz pod przykryciem (pokrywka naczynia, bądź folia aluminiowa) i 10minut przed końcem pieczenia zdjąć przykrycie, by ser się zrumienił.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię wszelkie postaci ziemniaków...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    super przepis:)
  • 5
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    Dobre
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    mniam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    To jest coś-co mogłabym jeść codziennie- pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    fajny przepis
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    muszą być pyszne, na pewno można się najeść
  • 0
    img_0274
    Opublikowano

    ares49

    Czym zastąpić czosnek? Może to Wam wydawać się nieprawdopodobne, ale mnie czosnek szkodzi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !