Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka na grilla marynowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 8 plastrów
wędzony boczek 16 plastrów
papryka czerwona 2 strąki
cukinia 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki 8 szt
tymianek 0,5 łyżeczki
sól 0,5 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 0,5 łyżeczki
pieprz czarny 0,5 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki płaskie
keczup pikantny 2 łyżki
olej 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka na grilla marynowana

Przygotowujemy marynatę: olej ucieramy z solą, pieprzem, tymiankiem,granulowanym czosnkiem. Na końcu dodajemy keczup. Marynatą smarujemy plastry karkówki i odstawiamy do lodówki na ok. 3 godz. Na każdym plastrze karkówki przypinamy wykałaczkami lub igłami do mięsa po dwa plastry boczku. Grillujemy ok. pól godziny często mięso odwracając.Papryki, cukinię, cebulę i pieczarki kroimy na kawałki, układamy na tacce do grillowania i pieczemy kilka minut. Warzywa podajemy razem z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 04.04.2013 09:02
smaczna karkówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak