Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa piwna po kasztelańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo 4 szklanki
migdały 4 łyżki
rodzynki 4 łyżki
likier maraskino 3 łyżki
żółtko jajek 2
cukier puder 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa piwna po kasztelańsku

Migdały sparzyć, obrać ze skórki. Rodzynki opłukać i namoczyć w likierze. Piwo zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem, wlewać powoli gorące piwo, mieszając trzepaczką. Dodać rodzynki z likierem i migdały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak