Sposób przygotowania

Kapustę płuczemy, odciskamy, kroimy (tak by się później nie ciągnęła). Pieczarki kroimy i podsmażamy na margarynie do wyparowania wody. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Żeberka (chude) podsmażamy na rumiano. Zalewamy je wodą, gotujemy. Gdy będą miękkie wyjmujemy a do wywaru wkładamy kapustę, cebulę, pieczarki. Gotujemy do miękkości, pod koniec dodajemy podsmażoną w kostkę kiełbasę i gotujemy jeszcze około 20 minut. Doprawiamy solą i pieprzem

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam bigos szczególnie ten z młodej kapustki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ola2733

    Ja do bigosu dodaję jeszcze \"trochę\" słodkiej kapusty i paprykę świeżą
  • 5
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    ja tez dodaje troche słodkiej kapusty no i daje przecier pomidorowy zawsze :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    do bigosu dodaję jeszcze trochę przecieru
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja też daję przecier
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    A ja nie robię bigosu bo nikt oprócz mnie go nie lubi... :(
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    oby był smaczny
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    widzę, że green fox też wszędzie dodaje te same zdjecia
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    sory, dla mnie to pyszna kapusta z pieczarkami, ale nie bigos
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Najs
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !