Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie na sypko- odcedzamy i odkładamy na bok.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojone warzywa i wędliny- kruszymy kostki rosołowe i smażymy wszystko, często mieszając.
Ryż mieszamy z warzywami- przyprawiamy wszystko do smaku i przekładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.
Jajka rozmącamy i mieszamy ze startym serem- masą zalewamy zapiekankę.
Z wierchu posypujemy posiekaną zieleniną.
Zapiekamy około pół godzinki w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    hm... wygląda kusząco...:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kejt2

    Bardzo fajne
  • 7
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam warzywno-ryżowe propozycje!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    ooo..wyglada pysznie, ja bym tam wrzucila brokuła zamiast cukini:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    super:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    świetne danie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    świetne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    to musi być pyszne!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    interesujący pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !