Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z brokułami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna razowa 50 dag
jajko 1
olej 3 łyżki
żółty ser 20 dag
brokuł 1
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z brokułami

Mąkę i jajko wymieszać, wlać 200 ml wody, a na koniec olej. Zagnieść ciasto. Brokuła ugotować na parze. Wystudzić i posiekać. Ser zetrzeć na tarce, wymieszać z brokułem i doprawić. Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki. Nałożyć farsz i ulepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak