Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ciastka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4
jajko 1
cukier puder
ciasto francuskie 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ciastka

Ciasto pozostawić na 2 godziny w temp pokojowej, aby rozmarzło. Gruszki umyć obrać, pokroić na plastry wycinając gniazda nasienne. Ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm, pokroić na kwadraty. Na każdym ułożyć po plastrze gruszki, złożyć na pół, zlepić. Ułożyć na opłukanej zimną wodą blasze. Posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać cukrem. Piec ok. 25 minut w 220 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak