Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona szynka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso od szynki ze skórą 2 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
rozmaryn
sok jabłkowy 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona szynka

Mięso umyć, skórę ponacinać, zalać sokiem jabłkowym, odstawić na godzinę. Lekko osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i rozmarynem, wstawić do lodówki ba 30 minut. Mięso ułożyć na blech e skórą do góry. Piec 1 godzinę i 20 minut w temp. 180 stopni C, co jakiś czas polewający pozostałym sokiem jabłkowym. Podawać z pieczonymi jabłkami.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak