Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

lasagne 6
koncentrat pomidorowy 1
bekon 40 dag
cebula 1
olej
oregano
sól do smaku
parmezan 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne z mięsem

Płaty lasagne ugotować na półmiękko w lekko osolonym wrzątku, wyjąć, osączyć. Bekon pokroić w paski, cebulę posiekać, obsmażyć razem na oleju, przyprawić oregano. Żaroodporne naczynie nasmarować olejem. Ułożyć w nim pierwszy płat lasagne, posmarować koncentratem pomidorowym, położyć warstwę mięsa, przykryć drugim płatem. W ten sam sposób wykorzystać wszystkie płaty ciasta i farsz. Wierch posmarować koncentratem, posypać parmezanem. Piec ok. 30 minut w temp. 200 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak