Sposób przygotowania

Rybę sprawić, oczyścić z łusek, nie odcinać głowy ani płetw. Skopić sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, natrzeć solą, pieprzem, bazylią i roztartym czosnkiem. Pozostawić na jedną godzinę w chłodnym miejscu, aby nabrała aromatu. Cytryny dokładnie wyszorować, sparzyć wrzątkiem, pokroić na plasterki, włożyć je do wnętrza ryby. Natkę pietruszki drobno pokroić, połowę posypać cytryną. Rybę umieścić w folii aluminiowej, położyć na niej płatki masła, posypać resztą natki. Dokładnie zawinąć w folię, grillować po ok 20 minut z każdej strony.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !