Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pomidory

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 7
cebula 1
bagietka 1/2
szynka 15 dag
sól do smaku
olej 2 łyżka
natka pietruszki 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pomidory

Pomidory dokładnie umyć, odciąć górę, środek wydrążyć, bagietkę porwać na małe kawałeczki, cebulę obrać, drobno posiekać. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, drobno pokroić. Szynkę pokroić na plasterki i na mniejsze kawałki. Na głębokiej patelni dobrze rozgrzać olej, lekko podrumienić cebulę. dodać szynkę, chwilę podsmażyć. Wsypać pokruszoną bułkę krótko podsmażyć z innymi składnikami, przyprawić solą. Farsz wymieszać z natką, nałożyć go do pomidorów. Piec ok. 20 minut w temp 200 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dominikaz 08.09.2011 12:45
Pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak