Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowe udka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udko kurczaka 4
sól do smaku
zmielony pieprz do smaku
miód 3 łyżki
cytryna 1/2
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe udka

Udka kurczaka starannie opłukać, osuszyć papierowymi ścierkami, włożyć do głębokiego naczynia. Cytrynę sparzyć, wycisnąć sok, wymieszać z miodem. Cienko posmarować każde udko, odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Sól wymieszać z pieprzem i imbirem, posypać mięso, pozostawić w chłodnym miejscu na następne 30 minut. Udka wyjąc, osączyć, nadziać na rożen skropić olejem. Obracać, piec około 30 minut w temp 200 stopni C. Zmniejszyć temp., dopiec, podawać z zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak