Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini torcik biszkoptowy z konfiturą truskawkową

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 15 dag
mąka tortowa 12 dag
jajko 4
cukier waniliowy
proszek do pieczenia 1\\2 łyżeczki
konfitura truskawkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Mini torcik biszkoptowy z konfiturą truskawkową

Jajka ubijamy z cukrem , ubijamy tak długo aż zauważymy że masa zacznie gęstnieć i będzie biała , przesianą mąkę z proszkiem dodajemy do tej masy i dokładnie mieszamy , małą tortownicę wykładamy pergaminem wcześniej wysmarowanym margaryną i ciasto przekładamy do tortownicy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika ustawionego do 200 st. i pieczemy 20 minut. Na wystudzony biszkopt wykładamy i smarujemy gęstawo konfiturą i wkładamy do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 10.09.2013 08:11
fajny pomysł
babcia
babcia 05.04.2012 13:07
super
babcia
babcia 05.04.2012 13:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak