Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowy przysmak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
twaróg 25 dag
żółty ser 15 dag
śmietana 1 szklanka
sól do smaku
bekon 30 dag
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
jajko 3
margaryna 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Serowy przysmak

Z mąki soli, margaryny i kilku łyżek zimnej wody, zrobić ciasto. Twaróg zmiksować z jajkami, wymieszać ze śmietaną i serem, przyprawić. Ciasto rozwałkować, wyłożyć formę, rozsmarować masę serową, wierch posypać pokrojonym bekonem. Piec ok. 30 minut w 200 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak