Sposób przygotowania

Królika opłukujemy, osuszymy i dzielimy na porcje. Cebule obieramy i drobno siekamy. Smalec rozgrzewamy w rondlu i szklimy na nim cebulę.Następnie dodajemy kawałki królika i podlewamy wodą. Dodajemy pieprz ziołowy, paprykę i Vegetę oraz sól i pieprz. Dusimy na małym ogniu od czasu do czasu odwracając mięso. Mąkę dokładnie mieszamy ze śmietanę i ok. pół szklanki wywaru z rondla z gotującym się królikiem i wlewamy do rondla z mięsem. Dusimy jeszcze ok. 20 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Koperek opłukujemy, osuszamy i drobno siekamy i posypujemy królika na półmisku. Możemy podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !