Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zupa-krem z cukinii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
bulion 0,75 litra
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupa-krem z cukinii

Cebulę obieramy, kroimy w talarki.
Cukinie lekko obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek kroimy w plasterki.
Smażymy cebulę aż się zeszkli. Dodajemy sól, pieprz, bazylię i inne przyprawy wg uznania. Dodajemy pokrojone cukinie i czosnek i razem smażymy. Do ugotowanego bulionu (0,75litra) wrzucamy usmażone składniki i gotujemy do miękkości, czyli ok. 15minut. Potem miksujemy blenderem. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 21.10.2012 17:19
pycha
EWI 04.10.2012 17:49
MNIAM
wrona891 28.08.2011 16:54
coś dla mnie, lubię cukinię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak