Sposób przygotowania

Cebulę obieramy, kroimy w talarki.
Cukinie lekko obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek kroimy w plasterki.
Smażymy cebulę aż się zeszkli. Dodajemy sól, pieprz, bazylię i inne przyprawy wg uznania. Dodajemy pokrojone cukinie i czosnek i razem smażymy. Do ugotowanego bulionu (0,75litra) wrzucamy usmażone składniki i gotujemy do miękkości, czyli ok. 15minut. Potem miksujemy blenderem. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wrona891

    coś dla mnie, lubię cukinię :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    MNIAM
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !