Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowa babka z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
jajko 3
drożdże 3 dag
mleko 0,5 szklanka
rodzynki 15 dag
orzechy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowa babka z bakaliami

W mące zrobiś dołek wkruszyć drożdze i inne składniki. Ciasto zostawić do wyrośnięcia. piec 50 minut w 200 stopni C potem polać polewą ciemną i jasną, dodac orzechy i rodzynki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak