Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój domowy bigos

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 litr
kapusta 1 główka
boczek wędzony 70 dag
kiełbasa śląska 80 dag
łopatka wieprzowa 1 kg
Kucharek przyprawa do potraw
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Mój domowy bigos

Kroki postępowania

1
Główkę kapusty pokroić drobno.
Krok 1 - Mój domowy bigos foto
2
Kiełbasę pokroić na mniejsze kawałki i podsmażyć na patelni.
Krok 2 - Mój domowy bigos foto
3
Kapustę ze słoika odcedzić, dobrze wypłukać. Zagotować w garnku. Dodać do tego wcześniej pokrojoną kapustę. Dodać do tego podsmażoną kiełbasę. Wymieszać wszystko dokładnie.
Krok 3 - Mój domowy bigos foto
4
Boczek i mięso z łopatki pokroić w drobną kostkę. Dać na patelnię z odrobiną masła i podsmażyć na pół miękko. Gdy się podsmaży włożyć do garnka z kapustami i kiełbasą.
Krok 4 - Mój domowy bigos foto
5
Wszystko razem dokładnie wymieszać. Dodać koncentrat pomidorowy. Wymieszać dokładnie.
Krok 5 - Mój domowy bigos foto
6
Do garnka wsypujemy kucharka, sól, pieprz i przyprawę do bigosu. Wszystkie przyprawy wsypujemy wg własnego uznania. Dusimy pod przykryciem aż wszystko będzie miękkie.
Krok 6 - Mój domowy bigos foto
7
Przygotowany bigos przekładamy na talerz. Najlepiej smakuje na drugi dzień z chlebem i herbatą.
Krok 7 - Mój domowy bigos foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 07.11.2012 22:12
dobry Polski bigos
plocia 17.07.2012 22:01
taki bigos to i ja lubię, robię podobnie
owocówka 18.03.2012 17:10
domowy najlepszy
Justyna87 24.02.2012 17:51
uwielbiam bigos
Juleczka20 18.10.2011 08:03
uwielbiam:D
Justa32 15.09.2011 08:52
super uwielbiam bigosik!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak