Sposób przygotowania

Do miski wkładamy ser, wbijamy jajko, wsypujemy cukier waniliowy i skórkę cytrynową. Wszystko dokładnie miksujemy lub ucieramy. Rodzynki przelewamy na sicie wrzątkiem, odsączamy i dodajemy do masy serowej. Bezpośrednio do ciasta przesiewamy mąkę i dokładnie wyrabiamy ciasto. Z gotowego ciasta formujemy niewielkie okrągłe kluski. W rondlu zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i wrzucamy do niej kluski. Gotujemy ok. 8 min od momentu wypłynięcia. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy posypane cukrem i cynamonem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mmmjjj

    uwielbiam takie dania :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !