Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski serowe z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biały ser 25 dag
cukier waniliowy 1 op
jajko 1 szt
rodzynki 2 łyżki
skórka starta z cytryny 1 łyżeczka
mąka 10 dag
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski serowe z rodzynkami

Do miski wkładamy ser, wbijamy jajko, wsypujemy cukier waniliowy i skórkę cytrynową. Wszystko dokładnie miksujemy lub ucieramy. Rodzynki przelewamy na sicie wrzątkiem, odsączamy i dodajemy do masy serowej. Bezpośrednio do ciasta przesiewamy mąkę i dokładnie wyrabiamy ciasto. Z gotowego ciasta formujemy niewielkie okrągłe kluski. W rondlu zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i wrzucamy do niej kluski. Gotujemy ok. 8 min od momentu wypłynięcia. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy posypane cukrem i cynamonem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 20.12.2011 10:27
ciekawe
mmmjjj 28.08.2011 10:15
uwielbiam takie dania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak