Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z parówką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 3 łyżki
jajko 1 szt
mąka pszenna 0,5 kg
mleko 0,5 szklanki
parówki cienkie 8 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z parówką

Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy i mielimy. Dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną, jajko, mleko i wszystko dokładnie wyrabiamy.Parówki obieramy z osłonek i kroimy na kawałki. Każdy kawałek oblepiamy ciastem i formujemy kluskę. W rondlu zagotowujemy wodę z dodatkiem soli, wkładamy kluski i gotujemy ok. 10 min. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy z dowolnym sosem i surówką warzywną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 30.08.2013 09:17
takiej wersji nie znałam
Olaa 18.09.2011 19:03
smaczne
gosia47-47 28.08.2011 09:48
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak