Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy i mielimy. Dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną, jajko, mleko i wszystko dokładnie wyrabiamy.Parówki obieramy z osłonek i kroimy na kawałki. Każdy kawałek oblepiamy ciastem i formujemy kluskę. W rondlu zagotowujemy wodę z dodatkiem soli, wkładamy kluski i gotujemy ok. 10 min. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy z dowolnym sosem i surówką warzywną.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    malina

    takiej wersji nie znałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !