Sposób przygotowania

Krok 1 / 7

Najpierw musimy zrobić gomasio - sól sezamową. Na suchej patelni prażymy sól morską. Następnie dodajemy sezam. Całość ciągle mieszamy, aby nie przypalić sezamu. Gdy zacznie wydzielać przyjemny zapach przesypujemy do moździerza i ucieramy do momentu, gdy mniej więcej połowa ziaren sezamu będzie sproszkowana.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    super wyglądają
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    wyglądają kusząco, krewetki w postaci serduszek, idealne bedą na walentynkową kolacje...:-) pozdrawiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Takich krewetek jeszcze nie jadłam i koniecznie muszę przepis wypróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Żaneta1

    wygladaja pysznie;]
  • 1
    original
    Opublikowano

    Żaneta1

    wygladaja pysznie;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !